SLO | HR | EN

Na “Bobićadi” u Babićima najbolja maneštra MO Punta

BABIĆI – U subotu 23.07.2011. u Babićima je održana tradicionalna fešta od Bobića – popularna “Bobićada” na kojoj se u spremanju ove istarske maneštre natjecalo 9 ekipa. Vrijedni organizatori, MO Babići – Lovrećica uz pomoć Turističkog društva i Zajednice Talijana Lovrečica – Babići potrudili su se da ova fešta bude bolja od dosadašnjih i po ponudi i po sadržaju i po broju posjetitelja kojih je ove godine bilo više nego ikad.

Započelo je nogometnom utakmicom veterana NK Babići i NK marušići u kojoj su slavili domaćini rezltatom 3:1. Golove za domaćina su postigli Marino Jurišević, Paljuh Milenko i Lucio Cigui dok je Sirotić bio strijelac za goste. Voditelj programa Dražen Turina Šajeta je prije ocjenjivanja obišao štandove natjecatelja u pripremi maneštre od bobića. Ove godine u natjecanje su se uključili predstavnici nekoliko umaških mjesnih odbora (MO Punta, MO Moela, MO Petrovija, MO Murine, MO Babići – Lovrečica), bili su tu predstavnici lokalnih konoba (konoba Sole i Konoba Nono, konoba Babići), a na natjecanje se prijavila i jedna mještanka kao samostalni natjecatelj.

Kulturno zabavni program otvorio je zbor “Mladih nada” ZT Lovrečica – Babići, nastavilo se nastupom mladog harmonikaša Denija Doza, vokalne skupine “Kantadori” te koncertom puhačkog orkestra “Naša sloga” iz Babića. Organizator je dobrotvornim turnirom održanim 9.07.2011. prikupio novac za liječenje teško bolesne Tamare Bogdan kojoj je na fešti dodijeljen ček na prikupljenih 8.630,00 kuna.

Za zabavu i ples na fešti organizatori su angažirali klapu “Kampanel”. Nakon dobre klapske pjesme i dalmatinske muzike prvi predah iskorišten je za proglašenje pobjednika i podjelu nagrada. Treće mjesto prema mišljenju žirija kojemu je predsjedao Drago Orlić pripalo je maneštri od bobića koju je spremio MO Moela na čelu sa kuharicom Ivom Jakac. Drugo mjesto osvojila je domaća mještanka Franka Jurišević, dok su najbolji bobiće skuhali predstavnici MO Umag – Punta na čelu sa kuharom Draženom i predsjednikom mjesnog odbora Florianom Brenčićem. Brenčić je nakon proglašenja iskoristio priliku da sve prisutne pozove na predstojeći Punta – fest koji njegov mjesni odbor organizira u kolovozu.  (Alen Rako)